Slaba erekcija izvira tudi iz slabih življenjskih navad

Slaba erekcija

Ljudje smo vsaj v mladih letih prepričani, da nam prav nič ne more do živega. Niti pomislimo ne, kako se bodo slabe življenjske navade kasneje pokazale v obliki najrazličnejših težav in bolezni. Ko nas te doletijo, pa se sprašujemo, zakaj smo bili tako naivni …

Pri moških je pogosta težava, ki se pojavi v zrelih letih, slaba erekcija. Impotenca je hud udarec za njihovo samozavest, zato velja že pred njenim pojavom poskrbeti, da jo preprečimo. Je to sploh mogoče? Erekcija ni odvisna zgolj od starosti, temveč v mnogočem tudi od nezdravega življenja. S tem, ko se pravi čas odločimo, da bomo spremenili svoj življenjski stil, lahko torej poskrbimo tudi za to, da bo tudi v zrelih letih še veliko veselja med rjuhami.

Erekcija in kajenje

Motnje erekcije se veliko pogosteje pojavljajo pri moških, ki kadijo. Kajenje vpliva na zdravje krvno-žilnega sistema, in pri težkih kadilcih je kroženje krvi ovirano. To vpliva tudi na dotok krvi do penisa, s tem pa seveda na uspešno erekcijo. Penis je zaradi premalo krvi tudi ob nastopu erekcije mehkejši, poleg tega pa se njegova velikost ne poveča toliko, kot bi se morala.

Kajenje

Če svojemu korenjaku želite dobro in si ne želite, da bi morali posegati po zdravilih, ki skrbijo za primerno erekcijo, potem je vsekakor najbolje, da prenehate kaditi. Še bolj to seveda velja za tiste moške, ki si še niso ustvarili družine – strupi v cigaretnem dimu namreč izjemno vplivajo tudi na kakovost sperme.

Potrebna je telovadba!

Poleg posteljne telovadbe poskrbite tudi za tisto pravo. Aerobna vadba je nujna, da bi vaše žile ostale čiste, torej dobro pretočne, in tudi primerno elastične. Tek ali drug izbran način aerobnega gibanja sicer na prvi pogled nima veliko opravka s penisom, saj pri športu uporabljate povsem druge mišice, vendar v resnici skrbi za ožilje v celoti.

Proč z odvečnimi kilogrami

Pri fit moških pride včasih do primerjav, koliko lahko kateri dvigne. V mislih imajo uteži. Če je edino, kar lahko dvignete sami vaša zadnjica s kavča, pa je zadnji čas, da to spremenite. Potrudite se, da boste odpravili odvečne kilograme. Ne le zato, ker spolnost z velikim trebuhom ni najbolj praktična, temveč tudi zato, ker si ne želite zamaščenih žil.

Kako odpraviti erektilno disfunkcijo?

Erektilna disfunkcija

Erektilna disfunkcija oziroma impotenca lahko zelo vpliva tako na spolno življenje moškega, kot tudi na njegovo življenje v celoti, saj vpliva na samozavest in samopodobo. Kadar moški opazi težave z erekcijo in ne more doseči ali zadržati dovolj kakovostne erekcije, da bi bil mogoč spolni odnos, pa razlog ni trenutna popolna izčrpanost, alkohol, neprivlačnost partnerke ali podobno, se mora seveda čim prej odpraviti k zdravniku. Erektilna disfunkcija namreč ni neprijetna zgolj z vidika spolnosti, temveč je lahko tudi simptom nekaterih drugih, resnih bolezni, zato so čim prej potrebne preiskave.

Zdravljenje erektilne disfunkcije

Težave z impotenco se zdravijo z zdravili. Gotovo ni nikogar, ki ne bi poznal male modre tabletke, ki uspešno poskrbi, da je spolni ud čvrst in pripravljen za akcijo. Seveda pa Viagra in njej podobna zdravila niso vse, s čemer si lahko pomagamo. Zdravljenje z zdravili bi moralo biti vedno skrajni ukrep oziroma morda sprejemljivo zgolj na začetku, ob pojavu težave, nato pa se vedno potrudimo, da bi dosegli zdravje brez zdravil, z drugimi ukrepi. Tudi pri erektilni disfunkciji velja enako.

Zdravljenje erektilne disfunkcije

Kako si lahko povrnemo dobro erekcijo na naravne načine? Predvsem moramo spremeniti svoj način življenja. Poskrbeti moramo za veliko gibanja, s čimer izboljšamo kroženje krvi in poskrbimo, da bo po žilah do penisa prišlo dovolj krvi, da bo mogoča erekcija. Slabo zdravje srca in žil je eden najpogostejših razlogov za težave z impotenco! Prav tako se je potrebno znebiti odvečnih kilogramov, prenehati uživati alkohol in prenehati kaditi. Zapriseči se moramo zdravi prehrani.

Erektilna disfunkcija ne sme biti tabu

Moški se težav z impotenco pogosto sramujejo in se o njih ne želijo pogovarjati, vendar je vsekakor nujno, da se zaupajo dvema osebama. Zdravniku, ki bo poskrbel za preiskave in predpisal zdravljenje, ter partnerki, ki bo svojemu moškemu stala ob strani in mu pomagala pri »psihološkem prebolevanju«, hkrati pa bo sodelovala pri preizkušanju fizičnih učinkov zdravil.

Ker je erektilna disfunkcija lahko simptom mnogih bolezni (lahko je na primer napoved infarkta), je nujno, da je ne skrivamo, prav tako pa ne smemo nikoli na svojo pest naročati zdravil za impotenco preko spleta. Prav zaradi tega, ker gre za občutljivo temo, o kateri moški ne marajo govoriti, je med zdravili za impotenco na črnem trgu veliko takšnih, ki ne vsebujejo nobene učinkovine ali pa so v njih še celo nevarne snovi.