petek , 4. september 2020
Domov / Partnerske težave / 5 znakov, da zakon razpada

5 znakov, da zakon razpada

Razpad zakona

V vsakem zakonu pride do težav, tega ne moremo zanikati. Prav težavna obdobja so tista, v katerih  se najbolj pokaže, kako trdna je vaša zveza. Obljuba, da si bosta stala ob strani »v dobrem in slabem«, je namreč še kako pomembna. Zakonca naj bi se podpirala, si stala ob strani in bila eden drugemu zaupnika, saj naj bi imela isti cilj: ljubeč in razumevanja poln odnos ter srečno družino. Znaki, da se odnos krha in da zakon razpada, se kažejo prav v tem, da »v dobrem in slabem« pomeni vse manj. Nenazadnje sploh ni treba, da se prepirata, da zakon razpade.

1. Samostojne odločitve

V zakonu so glede financ, vzgoje, skupnega življenja in podobno potrebne skupne odločitve. Ne le takrat, kadar gre za velike in pomembne reči, temveč tudi pri povsem vsakdanjih zadevah. V dobrem zakonu se partnerja posvetujeta, če vse večkrat sprejemata odločitve samostojno, pa to lahko kaže, da zakon razpada.

2. »Nepomembna« pričkanja

Včasih se je pri kakšni stvari zakoncu prav zabavno postaviti po robu, da se krešejo iskrice, a to velja zlasti takrat, ko sta sama in ne govorita o pomembnih stvareh. Kadar se pričkata o nečem popolnoma bizarnem vpričo drugih, pa to ni več zabavno – morala bi držati skupaj. Nenazadnje to, kako strastno zagovarjata vsak svoje stališče o nečem povsem nepomembnem, zagotovo kaže, da ni vse v redu. Kako vaju lahko malenkosti pripravijo do spora?

3. Zbadanje v nepravem trenutku

Med pari je lahko nekaj zbadanja simpatičnega, dokler je to šaljivo in dobronamerno. A z leti zakona se vsi naučimo, glede česa je partner občutljiv, ob čem mu ni do smeha, in s katerimi opazkami in besedami pritisnemo na tiste gumbe, na katere ne bi smeli. Če se večkrat zalotite, da to počnete nalašč, potem se zamislite. Morda je to že prvi znak, da vajin zakon razpada.

4. Pomanjkanje intimnosti

Je res, da si po poroki privoščimo manj seksa kot prej? Za dobre pare to gotovo ne velja. Če je spolnosti vse manj, če vam je čedalje manj do poljubov in objemov, pa je to lahko znak, da med vama ni več privlačnosti. In če ne bosta ponovno zanetila iskrice, bodo šle stvari hitro navzdol.

5. Izguba zaupnika

Ste včasih partnerju zaupali prav vse, saj ste ga imeli za najboljšega prijatelja, zdaj pa stvari raje obdržite zase ali se izkašljate kakšni prijateljici? Če se partnerju nič več ne zaupate, saj vas ne bi razumel, bi vas obsojal, zavrnil vaše težave kot nepomembne in trapaste, potem sta izgubila nekaj zelo pomembnega in razpad zakona gotovo ni več daleč.

Avtor: Robi

Robi
Veseli me, da ste obiskali moj spletni portal. Moje ime je Robert, po izobrazbi sem diplomirani komunikolog, kot ste verjetno ugotovili že sami, pa me je pot zanesla drugam. Ukvarjam se z računalništvom in informatiko, v zadnjem času pa precej časa namenjam izdelavi spletnih strani in pripravi vsebin. Ker sem velik zagovornik zdravega načina življenja, na portalu pišem predvsem o temah, povezanih z zdravjem.

Ne spreglejte

Prednosti cone prijateljstva (2. del)

V prejšnjem delu članka smo govorili o pozitivni plati cone prijateljstva. V tem delu nadaljujemo …