petek , 17. junija 2022
Zakon brez seksa

Je zakon brez seksa obsojen na propad?

Ljubezen in spolnost – eno brez drugega ne gre. No, vsaj v zakonu je tako, da je treba redno skrbeti za oboje, sicer lahko pride do težav. Je zakon brez seksa torej mogoč? Vsekakor je, vendar pa velja, da ni najbolj prijeten. Spolnost je pač ena od bistvenih sestavin uspešne zveze, in pravijo, da vedno najde pot – tudi v primeru, ko se zdi, da je intimnost skorajda nemogoča (na primer pri invalidnosti).

Zakaj pride do premalo seksa?

Dokler sta zakonca zdrava, imata dovolj energije in sta si privlačna ter naklonjena, s seksom običajno ni nobenih težav. Vsekakor pa v vsaki zvezi nastopijo časovna obdobja, ko spolnosti ni. Pogosto pride do tega zaradi stresa in utrujenosti pri enem od partnerjev – in drugi partner nekaj časa to povsem razume, vsekakor pa ni dobro, če se vleče predolgo. Potem velja razmišljati tudi o drugih vzrokih. Prav tako je lahko razlog za odlog spolnosti bolezen – za seks je nujno dobro počutje in v času bolezni tega gotovo ni.

Kaj pa nosečnost? Spolnost med nosečnostjo je odsvetovana zgolj v primeru, ko velja nosečnost za rizično, sicer pa zanjo ne veljajo nobeni zadržki. Spolne odnose imata lahko partnerja vse do konca nosečnosti,res pa je, da je treba prilagoditi položaje, saj je trebušček precej napoti. Obstajajo pa tudi pari, ki med nosečnostjo nimajo spolnih odnosov – običajno na željo žensk, ki se med nosečnostjo ne počutijo dobro, ali pa se same sebi zdijo neprivlačne. Partner naj se potrudi, da jih prepriča v nasprotno – če nosečnica celih devet mesecev svojemu partnerju odreka seks, to zagotovo ne morebiti dobro za njun odnos.

Seks med nosečnostjo

Pri vseh omenjenih razlogih,da seksa ni oziroma ga jemanj, lahko obrnemo stvari tudi v drugo smer. Obstaja pa razlog, kjer je to izjemno težko: pomanjkanje privlačnosti.

Pomanjkanje seksa je pokazatelj težav

V dobrem zakonu je seksa veliko. Če tega ni, razlog pa ni kateri od zgoraj omenjenih, potem imamo težavo. Razlog, da ni seksa, je lahko pomanjkanje privlačnosti. Prav tako seksa v zakonu morda ni, ker ga ima eden od zakoncev dovolj izven zakona. Morda ima moški težave z erekcijo …

Pri večini teh težav, zlasti pri izgubi privlačnosti med partnerjema in pri skoku čez plot, je težko ohraniti zakon. A razlog za to dejansko ni pomanjkanje seksa, temveč tisti vzrok, zaradi katerega jedo tega prišlo.

Seks kot zdravilo?

Pravijo, da lahko »seks za pobotanje« pomaga zgladiti marsikateri prepir in nesporazum v zakonu. Seks je torej lahko za zakon tudi pravo zdravilo, saj pomaga, da se zakonca med intimnostjo ponovno zbližata in pozabita na zamere.

Avtor: Robi

Veseli me, da ste obiskali moj spletni portal. Moje ime je Robert, po izobrazbi sem diplomirani komunikolog, kot ste verjetno ugotovili že sami, pa me je pot zanesla drugam. Ukvarjam se z računalništvom in informatiko, v zadnjem času pa precej časa namenjam izdelavi spletnih strani in pripravi vsebin. Ker sem velik zagovornik zdravega načina življenja, na portalu pišem predvsem o temah, povezanih z zdravjem.

Ne spreglejte

Ne jejte tega pred treningom!

Preden začnete z vadbo, morate jesti. To je odličen izgovor, da zaužijete nekaj, za čimer …