torek , 21. junija 2022
Sijoča koža

Kako do sijoče in svilnate kože na obrazu?

Obraz je najbolj izpostavljen del človeka skozi celo leto. Poleg tega, da je nezaščiten pred vremenskimi vplivi, je tudi ves čas v centru pozornosti drugih ljudi. Prav zato si še toliko bolj želimo lepe in svilnate kože na obrazu. Seveda tudi drugje, a nega obraza zahteva nekaj dodatnih trikov.

Na eni strani odrekanje nekaterim nezdravim navadam, na drugi strani pa uporabo čimbolj naravnih kozmetičnih pripomočkov za nego obraza. Ker pa vse vendarle ni odvisno samo od zunanje pomoči, v nadaljevanju nekaj nasvetov, kako si kar sami lahko pomagate do lepe kože.

Pijte dovolj tekočin

Če v telesu ni dovolj vode, se to kaj hitro pozna tudi na koži. Ta postane suha, kar nekoliko uvela, srbi ali celo peče. Z dovolj tekočine poskrbimo zato, da je hidracija na primerni ravni, zato je dobro spremljati število popitih kozarcev vode.

Pitje tekočin
Za sijoč izgled kože je pomembno, da vsak dan spijete dovolj tekočine.

Seveda lahko pijemo tudi kaj drugega, a se je dobro izogniti sladkim pijačam in alkoholu. Razen vode je najbolj priporočljivo pitje nesladkanega čaja. Če pozabljate ne pitje, ker enostavno niste žejni, si omislite stekleničko za vodo, ki bo vedno z vami in pred vami.

Piling

Pri pilingu je potrebno biti previden. Je zelo koristen za čiščenje kože, odstranjevanje odmrlih celic, a vendarle z njim ne gre pretiravati. Ob zmerni uporabi naravnih izdelkov in nežnem pilingu bo koža mladostna in sijoča. V nasprotnem primeru pa lahko pride tudi do draženja ali celo vnetja.

Prav zato se priporoča piling največ enkrat tedensko. Če želite s tem opraviti na naraven način, lahko pri pilingu uporabite stvari, ki se nahajajo v vsaki domači kuhinji, recept za pripravo pa poiščete na spletu. Seveda pa boste profesionalne storitve deležni v kozmetičnem salonu.

Uporaba ustrezne kozmetike

Iz računalniških zaslonov, televizije, plakatov in trgovskih polic kozmetični izdelki dobesedno kričijo na nas. A pozor, vsi niso dobri za vsako kožo. Če je le mogoče, se zatekajte k naravni kozmetiki, pred nakupom pa vsekakor preverite sestavine izdelka.

Vsak posameznik ima nekoliko drugačen tip kože, zato je temu potrebno prilagoditi tudi kozmetiko. Ni namreč vseeno, ali je vaša koža suha, mastna ali mešana. Prav tako ni nujno, da boste en izdelek uporabili za celoten obraz. Čelo je morda mastno, lica pa bolj suha.

Vzdržujte higieno

Če ste pomislili na umivanje rok, potem zapišimo, da to še ne bo vse. Obraza se preko dneva ne dotikamo zgolj z rokami, pač pa k njemu večkrat prislonimo tudi svoj pametni telefon. Ta je celo bolj umazan od straniščne školjke, zato je jasno, kako pomembno je, da ga redno čistimo. Redno pa je potrebno čistiti tudi čopiče za nanašanje kozmetike in vse, s čimer se dotikate obraza.

Zdrava prehrana in počitek

Še kako zelo pa na videz kože vpliva način prehranjevanja. Ta naj bo zdrav in naj zajema več obrokov dnevno, ki naj postrežejo z ustrezno količino beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob. Seveda pa ne gre pozabiti na ključne vitamine in minerale ter obilico svežega sadja in zelenjave. Koža potrebuje kolagen, med vitamini pa prevladujejo A, C, E in F.

Avtor: Robi

Veseli me, da ste obiskali moj spletni portal. Moje ime je Robert, po izobrazbi sem diplomirani komunikolog, kot ste verjetno ugotovili že sami, pa me je pot zanesla drugam. Ukvarjam se z računalništvom in informatiko, v zadnjem času pa precej časa namenjam izdelavi spletnih strani in pripravi vsebin. Ker sem velik zagovornik zdravega načina življenja, na portalu pišem predvsem o temah, povezanih z zdravjem.

Ne spreglejte

Je grški jogurt dober za vas?

Grški jogurt se razlikuje od drugih jogurtov, ker gre skozi poseben proces, ki odstrani sirotko. …