četrtek , 16. junija 2022
Erektilna disfunkcija

Kako odpraviti erektilno disfunkcijo?

Erektilna disfunkcija oziroma impotenca lahko zelo vpliva tako na spolno življenje moškega, kot tudi na njegovo življenje v celoti, saj vpliva na samozavest in samopodobo. Kadar moški opazi težave z erekcijo in ne more doseči ali zadržati dovolj kakovostne erekcije, da bi bil mogoč spolni odnos, pa razlog ni trenutna popolna izčrpanost, alkohol, neprivlačnost partnerke ali podobno, se mora seveda čim prej odpraviti k zdravniku. Erektilna disfunkcija namreč ni neprijetna zgolj z vidika spolnosti, temveč je lahko tudi simptom nekaterih drugih, resnih bolezni, zato so čim prej potrebne preiskave.

Zdravljenje erektilne disfunkcije

Težave z impotenco se zdravijo z zdravili. Gotovo ni nikogar, ki ne bi poznal male modre tabletke, ki uspešno poskrbi, da je spolni ud čvrst in pripravljen za akcijo. Seveda pa Viagra in njej podobna zdravila niso vse, s čemer si lahko pomagamo. Zdravljenje z zdravili bi moralo biti vedno skrajni ukrep oziroma morda sprejemljivo zgolj na začetku, ob pojavu težave, nato pa se vedno potrudimo, da bi dosegli zdravje brez zdravil, z drugimi ukrepi. Tudi pri erektilni disfunkciji velja enako.

Zdravljenje erektilne disfunkcije

Kako si lahko povrnemo dobro erekcijo na naravne načine? Predvsem moramo spremeniti svoj način življenja. Poskrbeti moramo za veliko gibanja, s čimer izboljšamo kroženje krvi in poskrbimo, da bo po žilah do penisa prišlo dovolj krvi, da bo mogoča erekcija. Slabo zdravje srca in žil je eden najpogostejših razlogov za težave z impotenco! Prav tako se je potrebno znebiti odvečnih kilogramov, prenehati uživati alkohol in prenehati kaditi. Zapriseči se moramo zdravi prehrani.

Erektilna disfunkcija ne sme biti tabu

Moški se težav z impotenco pogosto sramujejo in se o njih ne želijo pogovarjati, vendar je vsekakor nujno, da se zaupajo dvema osebama. Zdravniku, ki bo poskrbel za preiskave in predpisal zdravljenje, ter partnerki, ki bo svojemu moškemu stala ob strani in mu pomagala pri »psihološkem prebolevanju«, hkrati pa bo sodelovala pri preizkušanju fizičnih učinkov zdravil.

Ker je erektilna disfunkcija lahko simptom mnogih bolezni (lahko je na primer napoved infarkta), je nujno, da je ne skrivamo, prav tako pa ne smemo nikoli na svojo pest naročati zdravil za impotenco preko spleta. Prav zaradi tega, ker gre za občutljivo temo, o kateri moški ne marajo govoriti, je med zdravili za impotenco na črnem trgu veliko takšnih, ki ne vsebujejo nobene učinkovine ali pa so v njih še celo nevarne snovi.

Avtor: Robi

Veseli me, da ste obiskali moj spletni portal. Moje ime je Robert, po izobrazbi sem diplomirani komunikolog, kot ste verjetno ugotovili že sami, pa me je pot zanesla drugam. Ukvarjam se z računalništvom in informatiko, v zadnjem času pa precej časa namenjam izdelavi spletnih strani in pripravi vsebin. Ker sem velik zagovornik zdravega načina življenja, na portalu pišem predvsem o temah, povezanih z zdravjem.

Ne spreglejte

Slaba erekcija

Slaba erekcija izvira tudi iz slabih življenjskih navad

Ljudje smo vsaj v mladih letih prepričani, da nam prav nič ne more do živega. …