četrtek , 16. junija 2022

Moški, poskrbite zase!

Z lahkoto se vam začne zdeti vaš videz čisti dolgčas. Ista obleka, enaka frizura dan na dan, in kaj hitro se lahko naveličate. Vedno se vam zdi, da je nekdo drug tam zunaj z res “hudimi” oblačili, lepo prirezano brado, ki dobiva vse poglede žensk. Naj se j**e tisti moški.

Večina fantov nima časa, da vse spusti iz rok in popolnoma preoblikuje svoj videz, ali pa vsako jutro preživi eno uro pred ogledalom. Obstaja pa nekaj trikov, ki jih lahko poskusite, da izboljšate svoj videz, ne da bi porabili preveč časa ali denarja. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, kako to naredite.

Vržite stran svoja stara oblačila

Vaša majica iz koncerta nekoč ne bo vredna veliko denarja na eBayu, če je morda to razlog, da je še vedno v omari. Ne glede na to, kolikokrat operete ta pulover, lahko še vedno vidimo kečap madež. Kakovostna tkanina ima sicer daljšo življenjsko dobo, vendar večina oblačil nima zelo dolgega roka trajanja – morda samo par sezon. Oblačila, ki so strgana in preveč ponošena, raztegnjena, niso kul; samo povzročijo, da izgledate neurejeni. Hranite nekaj starih kosov zaradi sentimentalnih razlogov ali jih oblečite za po hiši, preostale blede, obarvane in z luknjami napolnjena oblačila pa vržite na Rdeči križ, če pa še za tja niso pa v smeti.

Pobrijte se, ali pa si pustite brado, ki naj bo lepo prirezana

Redno vzdrževanje obraznih dlak je eden od načinov, da radikalno izboljšate svoj videz, za vse to pa potrebujete samo britvice in nekaj brivnega gela. Če nosite brado, se prepričajte, da jo boste redno prirezovali – dolge brade lahko naredijo tudi najbolj elegantne moške videti kot jamske človeke. Pomembno je, da se tudi fantje brez brade redno brijejo. Tanka je namreč črta med svežimi lici in pet-dnevno zanemarjenostjo. Če ste radi gladki, britje vnesite v jutranjo rutino, vsak drug dan.

Uporabljajte izdelke za lase

Če ste takšen kot jaz, je vsako jutro težja bitka, kako oblikovati vaše lase v nekaj drugega kakor dolgočasno, potlačeno maso na vrhu vaše glave. Izdelki za lase (ne glede na to, ali gre za vosek, sprej, kit ali gel), vam lahko pomaga, da ste videti, kot bi bili pravkar pri frizerju, in to vsak dan. Neko oblikovanje pričeske, da izgleda normalna, ni neka umetnost. Izdelke poskušajte nekaj časa, da ugotovite, kateri izmed teh in kakšni slogi vam odgovarjajo.

Kupite dobre čevlje

Nekvalitetni čevlji lahko v celoti uničijo odličen “outfit”. Pravzaprav sem sam nosil številne pare grdih čevljev, ki so bili vsaj udobin, ker sem smatral, da udobje in lepota ne gresta skupaj. Ampak, resnica je, da je mogoče najti obutev, ki je elegantna in udobna obenem. Svetujemo vam, da kupite tisti par klasičnih, usnjenih, elegantnih čevljev, ki so sicer malce dražji. Verjemite, marsikatera ženska moškega pogleda v čevlje. Klasični čevelj je tudi vsestranski, saj ga lahko nosite tako z elegantnimi oblekami, kot tudi kavbojkami, z malce bolj “casual” videz.

Kupite elegantno obleko

Če je zadnja obleka, ki ste jo kupili za poroko vašega bratranca, ko ste imeli sedemnajst let, potem imate očitno velik problem. Ustrezna elegantna obleka spada za garderobo vsakega moškega. Veliko oblek je prišlo v tistem standardnem fitu, ki za večino moških ni primerna, ustreza bolj starejšim možakarjem. Možno je poiskati bolj telesu prilegajočo obleko, ne da bi porabili ogromno denarja. Rešitev tega problema, pri širih oblekah, je obisk krojača, ki vam jo bo popravil.

Nosite pravo torbo, namesto starega nahrbtnika

Zakaj nosite nekakšen zjahan nahrbrnik, s katerim izgledate, kot da ste še vedno v osnovni šoli? Zagotovo obstaja način za izboljšanje vašega videza. Naprimer, da zamenjate ta nahrbtnik za nekaj bolj odraslega, kot je aktovka. Te alternative imajo enako zmogljivost shranjevanja kot večina nahrbtnikov z dodanim pridihom elegance. Če pa ste zvesti nahrbtnikom, razmislite o nahrbtniku iz lepega gladkega usnja ali trdega platna.

Dodatki so ključni

Dodajanje dodatkov v svojo garderobo je odličen način za izboljšanje videza. Preprosta ura, lepa kravata, ali pa zapestnica so dober pripomoček za popestritev outfita. Tukaj je ključna subtilnost – nikoli ne nosite vseh dodatkov naenkrat (razen če ste na avdiciji za cirkus). Manj je več.

Kupite nove nogavice

Edina stvar, ki lahko uniči obleko bolj kot neprimerni čevlji, so neprimerne nogavice. Ponovite za menoj: če ima nogavica v njej luknjo, mora iti. Prav tako morajo iti, če se spustiji, ker je elastika preveč obrabljena, da jih zadrži na vaših nogah. Če jih lahko vonjate po celem prostoru, je čas za nov par. Zavračanje nakupa novih nogavic kaže na lenobo in pomanjkanje osebne higiene. Če želite, da vaš videz naredi vtis, morate začeti z lepimi nogavicami.

Vložite v kvalitetna očala

Očala imajo moč, da popolnoma spremenijo vaš obraz. Če ste nezadovoljni s svojim videzom in nosite očala, je odgovor lahko preprost – zamenjajte očala. Če ste jih nazadnje kupili v srednji šoli, tako ali tako potrebujete nova.

Poskrbite za vaša oblačila

Najpomembnejši namig za izboljšanje videza je skrb za vaše obleke. Tudi najbolj elegantne stvari izgledajo ceneno, če niso v dobrem stanju. Za svoja oblačila morate poskrbeti, ker boste drugače izgledali kot brezdomci. To vključuje majhne podrobnosti, kot so pozornost na navodila za pranje oblačil ali pranje v čistilnicah vsakih nekaj časa.

Avtor: Robi

Veseli me, da ste obiskali moj spletni portal. Moje ime je Robert, po izobrazbi sem diplomirani komunikolog, kot ste verjetno ugotovili že sami, pa me je pot zanesla drugam. Ukvarjam se z računalništvom in informatiko, v zadnjem času pa precej časa namenjam izdelavi spletnih strani in pripravi vsebin. Ker sem velik zagovornik zdravega načina življenja, na portalu pišem predvsem o temah, povezanih z zdravjem.

Ne spreglejte

Brokoli, zakaj je dober za nas?

Brokoli (Brassica oleracea) je rastlina, ki spada v isto skupino živil kot zelje, ohrovt, cvetača …