petek , 17. junija 2022

Prednosti cone prijateljstva (1.del)

Šteje se kot je ena od največjih nevarnosti in ponižanja sodobnega heteroseksualnega življenja: ti, moški, ki ga ženska popredalčka v “prijateljsko cono.” Kot večina od nas ve, je prijateljska cona kraj, kjer so romantični občutki neobstoječi, »pokopališče« za moške, ki niso dovolj dobri, da bi se izkazali kot fantje. Ti moški so na terenu prijateljstva, ženska, ki čaka na »pravega«, pa ga nemilostno obklada z informacijami o potencialnih kandidatih.
To je depresivno in slabo za samozavest ter občutek moškosti in mnogi fantje vam bodo povedali, da je to stanje, ki se mu je treba izogibati za vsako ceno. Naše mnenje pa je, če je ženska dovolj iskrena, da vam je povedala, da ste lahko njen prijatelj, je to lahko za vas tudi blagoslov. Zakaj?

1. PRIJATELJSTVO JE DRAGOCENO

To ni najbolj vznemirljiva resnica, vendar je resnično pomembna. Če vam katerakoli oseba pove, da bi želela biti vaš prijateljica, bi se morali počutiti počaščene, ne pa da se začnete pritoževati in se vam zbudi tisti občutek zavrnitve. Preprosto rečeno, prijateljstvo je dragoceno: to je ena od velikih radosti življenja od trenutka, ko smo rojeni in dokler ne umremo. Pravo prijateljstvo je tako zelo redko in zato je verjetno še bolj dragoceno kot romantična ljubezen, ki se lahko tako zelo hitro konča.

Problem pri dojemanju prijateljske cone kot druge in manjvredne stopnje od romantične ljubezni, je razmišljanje, da je prijateljstvo tolažilna nagrada, ko nismo dovolj dobri, da bi bili partner. S pritoževanjem, da ste v prijateljskem območju poveste ženski, da je raje ne bi imeli v svojem življenju, kot pa da je vaša prijateljica. Mislimo, da je to zelo grdo, se vam ne zdi?
Bodimo bolj jasni: če ste resnično zaljubljeni in navezani na to dekle in vam ideja, da ste z njo samo prijatelj, povzroča preveč bolečine, je dobro, da se nekaj časa ne vidita. Seveda niste dolžni prevzeti nobene ponudbe prijateljstva. Toda dojemanje, da je prijateljstvo samo po sebi slabša kategorija odnosov od romantičnih odnosov, je napačno in kratkovidno.

2. PRIJATELJSTVO IZBOLJŠA KOMUNIKACIJO

Pogosto je postopek do “prijateljske cone” takšen: moški se odloči, da ima romantična čustva do nekoga, ki ga pozna od nekje, ali je to delovno mesto ali pa imata skupnega prijatelja, ali pa sta kako drugače v nevtralnem, platonskem odnosu. Ta dva človeka ustvarita nek odnos, v katerem se ona počuti, da je on kul človek, s katerim uživa preživljati čas. On pa razvije tisto zaljubljenost, o kateri ji nikoli ne pove.
Sčasoma ona njega označi kot “dobrega kolega” ali začne romantičen odnos z novim človekom ali kako drugače pokaže, da ga vidi samo kot prijatelja. Na tej točki je moški seveda besen. Kako lahko reče, da je samo prijatelj?!!! Pa tako očitno je, da hoče biti z njo! Vsakdo z veščinami za branje misli bi lahko to videl, ona pa očitno ne. GROZA!

Ne. Nehajte. Odnosi odraslih ljudi ne delujejo tako. Če se srečate z žensko na Tinderju ali pa na kakšni drugi strani za zmenke, imate trdnejše razloge za vaše razmišljanje in jezo glede tega, da je bilo vedno očitno, da ste imeli romantične namere. V okoliščini zgoraj pa ne, saj ji tega niti z besedo niste omenili. Če želite, da je ženska vaša romantična partnerka, ne morete pričakovati, da bo ona do tega prišla skozi branje vaših misli in dekodiranja nekih moških kod. Svoja čustva morate izraziti z besedami, kot normalna odrasla oseba. To, da ste končali na tistem za vas ponižujočem območju prijateljstva, je znak, je niste obvestili o svojih namerah, in da morate delati na svojih komunikacijskih spretnostih.

Avtor: Robi

Veseli me, da ste obiskali moj spletni portal. Moje ime je Robert, po izobrazbi sem diplomirani komunikolog, kot ste verjetno ugotovili že sami, pa me je pot zanesla drugam. Ukvarjam se z računalništvom in informatiko, v zadnjem času pa precej časa namenjam izdelavi spletnih strani in pripravi vsebin. Ker sem velik zagovornik zdravega načina življenja, na portalu pišem predvsem o temah, povezanih z zdravjem.

Ne spreglejte

Ne jejte tega pred treningom!

Preden začnete z vadbo, morate jesti. To je odličen izgovor, da zaužijete nekaj, za čimer …