četrtek , 16. junija 2022

Prednosti cone prijateljstva (2. del)

V prejšnjem delu članka smo govorili o pozitivni plati cone prijateljstva. V tem delu nadaljujemo z razlogi, zakaj cone prijateljstva ne smete jemati kot tolažilno nagrado.

    3.   ZNEBITE ZE OBČUTKA, DA VAM VSE PRIPADA

Druga pomembna lekcija, ki jo pridobite, če ste padli v cono prijateljstva z ženskami je, da vam ženske ne dolgujejo svoje romantične naklonjenosti, niti vam dolgujejo seksa. Ni tako, da če ste našli žensko, ki je prijazna do vas, in ki vas zanima, da je naslednja stopnja spolni odnos.

Seveda, filmi, knjige in pesmi nam že desetletja govorijo ravno nasprotno. Klasična filmska zgodba iz Hollywooda je, da bo lepa ženska iskala pravega moškega in stalno naletela na napačne, dokler ne bo končno videla, da je bil pravi fant pred njenim nosom ves čas. Ni čudno, da vam potem nič ni jasno, ko vidite da po določenem času teh romantičnih občutkov še vseeno ni.

To so osnovna dejstva. Filmi niso resnično življenje in nobena ženska vam ne dolguje romantičnih občutkov, čeprav si to želite. Koga bo izbrala je njena odločitev.

      4.   ZGRADITE MOČNEJŠE ODNOSE Z ŽENSKAMI

Da vidite, da so ženske polnopravno človeško bitje s svojimi željami, vrednotami in cilji, in ne samo bitja, za katera se moški borijo med samo, kdo bo zmagal, je za vas velik plus. Za ženske je to pomembno, ker to pomeni, da se počutiji priznane, in za vas je super, ker lahko začnete gledati ženske kot celo bitje, kot človeka. Mnogo moških ženske še vedno vidi samo kot objekt svojih želja in fantazij.

In s tem nočemo biti žaljivi: je pa res, da se zavedamo, da ženske moški marsikdaj gledajo kot na ravne, dvodimenzionalne predmete. Ženske so pogosto označene kot dolgočasna bitja, ki so dragocena samo, ko so lepa, mlada in še huje, marljiva in pridna. In za moške, ki pristanejo v coni prijateljstva z ženskami, je to prijateljstvo eden od najboljših načinov za premagovanje stereotipnega pogleda na ženska.

      5.   ZARADI PRIJATELJSTVA NE UNIČUJETE ODNOSOV

Recimo, da so stvari potekale tako, kot ste jih želeli. Vi ste si izbrali določeno žensko, pojasnili ste ji, da jo vidite več kot “samo” prijateljico in da ste prepričani, da se počuti enako, čeprav ni izrazila nobenega resničnega romantičnega zanimanja za vas. Ona se strinja, da bo z vami, ker vi tako želite, ker ji dovolj pomenite.

Ali se to dobro sliši, da ste, ki vas dejansko ne želi nazaj? Ne, to bolj zveni kot odnos, ki je obsojen na neuspeh. Zakaj bi si želeli nekoga, ki do vas ne čuti enako, ki si ne želi biti z vami zaradi sebe, temveč zaradi vas? Zveze so za to, da ljudje po svoji volji izberejo določeno osebo, ker jih ta oseba izpolnjuje in so zaradi te osebe tudi sami boljši ljudje. Cona prijateljstva je zato odlična, saj imate človeka, ki vam veliko pomeni, še vseeno ob sebi, brez da bi se počutili krive, ker je druga oseba z vami zaradi neke obvezanosti.

       6.   CONA PRIJATELJSTVA VAM POMAGA PRI OBČUTKU, DA STE ZAVRNJENI

Super. Recimo, da ste prebrali in globoko premislili vse zgoraj navedene točke. Vidite, da prijateljstvo ni samo tolažilna nagrada in da je prijateljstvo lahko dragoceno na več načinov, morda še bolje kot tista romantična ljubezen. Prijateljstvo je namreč lahko večno. Lahko izpolni potrebo po jasni komunikaciji in nam ženske predstavi na popolnoma drugač način, ne samo na dvodimenzionalen. Vendar pa se lahko še vedno porodi občutek, da je prijateljstvo še vedno drugo najboljše, kar ste si želeli. Spoznali ste žensko, ki si ni želela postati vaša punca punca in to za vas ni nič drugega kot zavrnitev.

Tudi če ste bili zavrnjeni, je to v redu in celo dragoceno. To je izkušnja, ki vam bo dala misliti in morda boste prihodnjič ravnali povsem drugače. Zavrnitev je neizogiben korak življenja in vsi se bomo soočili z njo. Nihče od nas je ne mara, ampak če jo kdaj doživimo, se jo bomo naučili “hendlati”, torej se soočati z njo.

Avtor: Robi

Veseli me, da ste obiskali moj spletni portal. Moje ime je Robert, po izobrazbi sem diplomirani komunikolog, kot ste verjetno ugotovili že sami, pa me je pot zanesla drugam. Ukvarjam se z računalništvom in informatiko, v zadnjem času pa precej časa namenjam izdelavi spletnih strani in pripravi vsebin. Ker sem velik zagovornik zdravega načina življenja, na portalu pišem predvsem o temah, povezanih z zdravjem.

Ne spreglejte

Ne jejte tega pred treningom!

Preden začnete z vadbo, morate jesti. To je odličen izgovor, da zaužijete nekaj, za čimer …