petek , 17. junija 2022
Slaba erekcija

Slaba erekcija izvira tudi iz slabih življenjskih navad

Ljudje smo vsaj v mladih letih prepričani, da nam prav nič ne more do živega. Niti pomislimo ne, kako se bodo slabe življenjske navade kasneje pokazale v obliki najrazličnejših težav in bolezni. Ko nas te doletijo, pa se sprašujemo, zakaj smo bili tako naivni …

Pri moških je pogosta težava, ki se pojavi v zrelih letih, slaba erekcija. Impotenca je hud udarec za njihovo samozavest, zato velja že pred njenim pojavom poskrbeti, da jo preprečimo. Je to sploh mogoče? Erekcija ni odvisna zgolj od starosti, temveč v mnogočem tudi od nezdravega življenja. S tem, ko se pravi čas odločimo, da bomo spremenili svoj življenjski stil, lahko torej poskrbimo tudi za to, da bo tudi v zrelih letih še veliko veselja med rjuhami.

Erekcija in kajenje

Motnje erekcije se veliko pogosteje pojavljajo pri moških, ki kadijo. Kajenje vpliva na zdravje krvno-žilnega sistema, in pri težkih kadilcih je kroženje krvi ovirano. To vpliva tudi na dotok krvi do penisa, s tem pa seveda na uspešno erekcijo. Penis je zaradi premalo krvi tudi ob nastopu erekcije mehkejši, poleg tega pa se njegova velikost ne poveča toliko, kot bi se morala.

Kajenje

Če svojemu korenjaku želite dobro in si ne želite, da bi morali posegati po zdravilih, ki skrbijo za primerno erekcijo, potem je vsekakor najbolje, da prenehate kaditi. Še bolj to seveda velja za tiste moške, ki si še niso ustvarili družine – strupi v cigaretnem dimu namreč izjemno vplivajo tudi na kakovost sperme.

Potrebna je telovadba!

Poleg posteljne telovadbe poskrbite tudi za tisto pravo. Aerobna vadba je nujna, da bi vaše žile ostale čiste, torej dobro pretočne, in tudi primerno elastične. Tek ali drug izbran način aerobnega gibanja sicer na prvi pogled nima veliko opravka s penisom, saj pri športu uporabljate povsem druge mišice, vendar v resnici skrbi za ožilje v celoti.

Proč z odvečnimi kilogrami

Pri fit moških pride včasih do primerjav, koliko lahko kateri dvigne. V mislih imajo uteži. Če je edino, kar lahko dvignete sami vaša zadnjica s kavča, pa je zadnji čas, da to spremenite. Potrudite se, da boste odpravili odvečne kilograme. Ne le zato, ker spolnost z velikim trebuhom ni najbolj praktična, temveč tudi zato, ker si ne želite zamaščenih žil.

Avtor: Robi

Veseli me, da ste obiskali moj spletni portal. Moje ime je Robert, po izobrazbi sem diplomirani komunikolog, kot ste verjetno ugotovili že sami, pa me je pot zanesla drugam. Ukvarjam se z računalništvom in informatiko, v zadnjem času pa precej časa namenjam izdelavi spletnih strani in pripravi vsebin. Ker sem velik zagovornik zdravega načina življenja, na portalu pišem predvsem o temah, povezanih z zdravjem.

Ne spreglejte

Erektilna disfunkcija

Kako odpraviti erektilno disfunkcijo?

Erektilna disfunkcija oziroma impotenca lahko zelo vpliva tako na spolno življenje moškega, kot tudi na …